fbpx

Content is king’ is een veel gehoorde uitspraak in de online wereld. Het zal je niet verbazen dat het betekent dat content ontzettend belangrijk is. Content is bepalend voor de vindbaarheid van je websites. Maar het zomaar generen van content leidt tot niets. Doordachte planning van content realisatie leidt pas echt tot resultaat. Wanneer je content (in de vorm van blogartikelen, nieuwsbrieven of social media posts) op de juiste manier inzet, kan content een steeds belangrijke plek innemen voor de herkenbaarheid van je business. Maar wat is nu belangrijk bij het creëren van content? In deze blog deel ik 5 tips voor waardevolle content.

1. Ken je doelgroep

Weet voor wie jij jouw content schrijft. Als jij niet weet wie je ideale klant en wie je doelgroep is en voor wie jij dus content maakt, dan zul je de plank misslaan. Dan zul je niet jouw ideale klant aantrekken en dan zullen mensen zich niet aangetrokken of aangesproken voelen.

2. Verplaats jezelf in de lezer

Wanneer jij jouw doelgroep voor ogen hebt en weet voor wie je schrijft is het belangrijk en zinvol om je te verplaatsen in de lezer. Waar zoekt de lezer naar? Waar houdt de lezer zich mee bezig? Verplaats jezelf zover in deze persoon dat alles wat je schrijft of deelt perfect aansluit op zijn of haar beleveniswereld.

3. Wees persoonlijk

Mensen waarderen het ontzettend als je persoonlijk bent. Deel daarom jouw verhaal en laat jezelf zien. Misschien vind je dit spannend, maar ik kan je vertellen: het werkt. Mensen verbinden zich met mensen en wanneer jij persoonlijk bent creëer je ook gelijk een stukje vertrouwen.

4. Bedenk een goede headline

Een kop, of headline trekt aandacht. Op basis van een goede kop of headline besluit een potentiële lezer de inhoud van het artikel wel of niet te lezen of door te klikken naar je website. Wanneer jij een blog gaat schrijven begin dan met het creëren van een pakkende en triggerende headline. Een headline die mensen nieuwsgierig maakt. Lijstjes doen het bijvoorbeeld erg goed (5 tips voor waardevolle content), een HOE-titel (Hoe ik in 1,5 jaar mijn omzet verdubbelde), een WAAROM-titel (waarom je concurrent wel veel leads binnenhaalt en jij niet) of een vraag (Weet jij wat succesvolle websites doen en jij niet?).

5. Gebruik de juiste tone of voice

Het is ontzettend belangrijk om content te schrijven die echt bij jou doelgroep past. In punt 1 en punt 2 gaf ik al aan dat je eerst je doelgroep moet kennen en je vervolgens je erin moet verplaatsen. Pas als je dit hebt gedaan kun je content schrijven die bij je doelgroep past met de juiste tone of voice.

Ik wens je heel veel succes en hoop dat je iets hebt aan deze tips voor waardevolle content. Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan help ik je graag. En wil jij graag meer van dit soort tips over online marketing? Meld je gratis aan voor mijn Monday Marketing Motivation Mail. Met elke week concrete en praktische tips, zodat jij meer bezoekers krijgt op je website, een hogere conversie, uiteindelijk meer klanten, omzet en vrijheid.

Liefs,

Naomi