fbpx

Bloggen is dood. Wellicht hoor je dit regelmatig om je heen. En wellicht vraag je jezelf daarom af: Wat levert bloggen als ondernemer mij op? Waarom moet ik beginnen met bloggen? Heeft het wel zin? Waar moet ik over schrijven? Dit zijn vragen die je wellicht tegenhouden om te gaan bloggen. Want ik kan je vertellen, bloggen is absoluut niet dood. In deze blog deel ik 7 redenen om nu te beginnen met bloggen als ondernemer.

1. Je zet jezelf neer als expert

Bloggen vergroot jouw expert status. Je deelt jouw kennis en laat zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. Door kennis te delen die voor jou wellicht niet zo relevant lijkt, maar voor jouw lezer heel waardevol, zien mensen wat je allemaal weet en gaan ze jou zien als een expert. Zorg ervoor dat je zo veel mogelijk waarde geeft. Wanneer je dit consequent doet (bijv. elke week) dan zullen mensen je leren kennen en vertrouwd raken met jou en jouw product of diensten.

2. Bloggen vergroot jouw vindbaarheid in Google

Door te bloggen kun je jouw vindbaarheid in Google vergroten. Mensen met een vraag of probleem tikken een zoekopdracht in Google in en BAM, daar verschijnt jouw pagina. Mits je jouw blogs optimaliseert voor zoekmachines. Meer vindbaarheid, levert weer meer bezoekers op. Meer bezoekers levert uiteindelijk (mits je alles goed doet) meer klanten op. Zorg ervoor dat je regelmatig nieuwe blogs online zit. Want een website waar veel op gebeurt, zal Google hoger indexeren in de zoekresultaten. Dus hoe meer je blogt, hoe vaker je gevonden wordt en hoe eerder men op jouw website terecht komt en daar vervolgens ook blijft.

3. Je bereikt jouw ideale klant

Door te bloggen kun je jouw ideale klant aanspreken en bereiken. Je spreekt met jouw blogs een bepaald publiek aan. Je hoeft minder op zoek te gaan naar klanten, maar laat mensen naar jou toe komen door de kennis en waarde die je deelt. Bloggen zorgt ervoor dat jouw potentiële klanten je leren kennen, je leuk gaan vinden en je gaan vertrouwen.

4. Je onderscheid jezelf

Door te bloggen onderscheid je jezelf. Je laat zien wie je echt bent. Je kunt het eigenlijk zien als een stukje personal branding. Je schrijf op jouw manier, je vertelt op jouw unieke manier. Je laat jezelf echt zien zoals je bent. Jouw missie, visie en manier van doen zijn allemaal anders dan bij een ander. Dit maakt jouw onderscheidend. Hoe mooi is het als je anderen kunt inspireren door gewoon jezelf te zijn?

5. Bloggen vergroot jouw zichtbaarheid

Naast betere vindbaarheid in Google vergroot bloggen ook jouw algehele zichtbaarheid. Je kunt jouw blogs namelijk delen op al je social media kanalen, wat weer voor meer traffic kan zorgen naar je website. Mensen lezen bijvoorbeeld een blog van je die je hebt gedeeld op je Instagram pagina, worden vervolgens nieuwsgierig naar wie je bent en voor ze het weten zijn ze een half uur aan het rondstruinen op je website.

6. Jouw e-mail lijst groeit als je blogt

Een onderzoek van Hubspot toonde aan dat websites van ondernemers met een blog 67% meer leads aantrekken! Zorg ervoor dat je elke blog eindigt met een call-to-action: een vraag om een reactie, of attendeer iemand op jouw leadmagnet (weggever). Vond jouw lezer jouw artikel nuttig en waardevol dan is de kans erg groot dat hij of zij, zijn of haar e-mail achterlaat. Op die manier groeit jouw mailinglijst.

7. Je profiteert er jaren van

Heb je flink wat blogs op je website, dan profiteer je hier jaren van. Social media posts verdwijnen snel op het internet. Een blog artikel blijft vindbaar via Google, ook al heb je hem 5 jaar geleden geschreven. Met mijn blog Eat Live Travel heb ik blogs van 3 jaar geleden die nu nog steeds met bepaalde zoekwoorden op pagina 1 in Google tevoorschijn komen. Dit zorgt ervoor dat wij maandelijks duizenden bezoekers krijgen via deze blogs. Gratis, zonder enige extra inspanning.

Zoals je ziet zijn er talloze gegronde redenen om NU te beginnen met bloggen. Maar wellicht denk je: waar haal ik de tijd vandaan, of misschien heb je er helemaal geen zin in. Dan heb ik de oplossing voor je!

Bloggen uitbesteden

Besteed het bloggen uit aan een expert! Chantal, mijn copywriter en ik hebben zelf al jarenlange ervaring met het schrijven van blogartikelen. Hoe fijn als wij het bloggen van je to do lijst halen en van je overnemen? Wij werken met met vaste blog pakketten omdat we weten hoe belangrijk het is om consistent te bloggen. Het is namelijk het meest effectief wanneer je op regelmatige basis een blog plaatst. Ben jij benieuwd naar alle mogelijkheden, de pakketten en wil jij weten over welke onderwerpen wij bloggen? Bekijk alle informatie op deze pagina. Wij helpen je graag!

Liefs,

Naomi