fbpx

Je wilt zoveel mogelijk mensen bereiken met je product of dienst. Je wilt zichtbaar zijn en écht impact kunnen maken. Daarom is het belangrijk dat je top of mind bent bij je doelgroep. Dat je continu onder de aandacht bent, zodat jouw doelgroep letterlijk niet om je heen kunt. Met top of mind marketing heb je een klantvriendelijke manier van verkopen. Je klanten komen naar je toe omdat ze jou zien, je leuk gaan vinden en je gaan vertrouwen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je top of mind bent? In deze blog deel ik 5 tips om top of mind te zijn bij je doelgroep. 

1. Deel waardevolle content

Allereerst is het belangrijk dat de content die je deelt waardevol is. Deel geen pusherige verkoopcontent waarin je continu informatie geeft over jouw product of dienst, maar deel content die inspireert. Focus je hierbij altijd op de wereld van je ideale klant. Ken de pijn en dromen van je ideale klant. Wat zijn de problemen? Waar verlangen ze daar? Speel hierop in. Zorg ervoor dat je jezelf bent, laat zien wie je bent en wees persoonlijk. Op die manier vind er herkenning plaats, gaat jouw ideale klant je leuk vinden en uiteindelijk vertrouwen.

2. Wees consequent

Niets is zo belangrijk als consequent zijn wanneer je wilt dat jouw doelgroep je onthoudt. Je kunt niet op een maandagochtend ineens een oranje logo hebben staan op je website en op de vrijdagmiddag ineens een roze logo. Dit zorgt voor verwarring. Zorg ervoor dat jouw branding overal hetzelfde is: op je social media kanalen, op je website, in je e-mails. Wees consequent in je kleurgebruik, je tone of voice, je slogans etc. Door consequent te zijn, bouw je vertrouwen op bij je klanten.

3. Wees zichtbaar op meerdere kanalen

Onderzoek waar jouw ideale klant en doelgroep zich bevindt. Bevindt je doelgroep zich vooral op Instagram. Dan ben jij daar ook. Gebruiken ze meer Pinterest, Facebook of LinkedIn? Ga dan daarheen. Focus je eerst op het belangrijkste platform maar zorg er ook voor, wanneer jouw doelgroep zich op meerdere kanalen bevindt, dat je ook op andere platformen zichtbaar bent. Maak het jezelf makkelijk door te automatiseren: plan je content in, recycle je content of besteed je content uit en laat iemand anders jouw social media kanalen beheren.

4. Bouw een e-mail lijst op

De money is in de list en nog steeds ontzettend belangrijk als het gaat om online zichtbaar zijn en top of mind zijn bij jouw doelgroep. Waar social media kanalen komen en gaan, zal e-mail marketing altijd blijven bestana. Denk maar eens aan het social platform Hyves. Als je hier een aantal jaar geleden actief was met jouw bedrijf en je geen e-mail-lijst had opgebouwd, dan was je het nu het contact met je leads kwijt. Dus bouw altijd een e-mail lijst op en bouw een marketing en sales funnel op basis van de Know-Like-Trust methode.

5. Retarget jouw doelgroep met Advertisement

Met retargeting blijf je jouw klanten herinneren aan jouw product of dienst. Hierbij is het mogelijk om bezoekers die op bepaalde pagina’s van jouw website zijn geweest, opnieuw te bereiken via social advertisement. Je kunt middels retargeting dus heel specifiek en gericht advertenties sturen. Hierdoor ben je continu top of mind en continu zichtbaar bij jouw ideale klant.

Wil jij meer van dit soort tips over online marketing? Meld je gratis aan voor mijn Monday Marketing Motivation Mail. Met elke week concrete en praktische tips, zodat jij meer bezoekers krijgt op je website, een hogere conversie, uiteindelijk meer klanten, omzet en vrijheid.

Liefs,

Naomi