fbpx

“Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?” Een veelgestelde vraag onder veel ondernemers. Meer traffic op je website betekent een groter bereik, en een groter bereik betekent meer impact. Je wilt jouw product of dienst onder de aandacht brengen en aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Maar hoe zorg je er voor dat de juiste mensen op je website komen en dat je meer traffic kunt genereren? In deze blog deel ik 5 simpele tips om meer bezoekers op je website te krijgen.

1. Optimaliseer je website voor Google

Google is de nummer 1 bron van het aantrekken van nieuwe bezoekers. Wil jij nieuwe klanten aantrekken, zorg er dan voor dat je aan de slag met zoekmachineoptimalisatie. Zorg ervoor dat je waardevolle content deelt en gevonden wordt op de juiste zoekwoorden. Ben je niet goed vindbaar in Google, bekijk dan naar de mogelijke oorzaken hiervan.

Meer lezen hierover: 7 SEO tips voor de startende ondernemer

2. Deel je website op op Instagram

Gebruik je Instagram? Maak dan een aparte linkjespagina op je website die je kunt delen in de biografie van je Instagram. Op die manier kun je vanuit je story’s en posts linken naar deze link. Mijn advies: gebruik geen Linktree, maar maak een aparte pagina op je website. Hulp hierbij nodig? Voor €12,95 (ex btw) maak ik voor jou een Insta-link pagina op jouw WordPress website in jouw huisstijl en laat ik je zien hoe je deze links eenvoudig zelf kunt aanpassen.

Meer lezen hierover: Waarom je geen Linktree moet gebruiken.

3. Zorg regelmatig voor nieuwe content

Content-marketing is een onmisbare strategie om meer bezoekers naar je website te krijgen. Zorg ervoor dat je je website up to date houdt en regelmatig nieuwe content deelt. Mijn advies: ga bloggen! Hoe meer content je hebt, hoe meer kans je hebt dat je op één van deze blogs gevonden wordt in Google. Zorg er wel voor dat je content waardevol is en echt gericht is op jouw doelgroep. Maak het persoonlijk, verplaats jezelf in de doelgroep en gebruik de juiste tone of voice.

Meer over content? 5 tips voor waardevolle content

4. Begin met adverteren

Een hele makkelijke manier om meer bezoekers naar je website te krijgen is door te beginnen met adverteren. Dit kun je doen op Google (SEA) of via social media kanalen (FB/Instagram advertisement) of LinkedIn. Zorg ervoor dat je top-of-mind bent bij jouw doelgroep. Dat je continu onder de aandacht bent, zodat jouw doelgroep letterlijk niet om je heen kunt.

5. Begin met e-mail marketing

Ben je nog geen e-mail lijst aan het opbouwen? Ga dat dan snel doen! Dit is een erg krachtige tool zijn om meer bezoekers aan te trekken naar je website. Laat mensen op je website zich inschrijven voor je nieuwsbrief of maak een gratis weggever. De mensen die dit doen kun je voortaan blijven benaderen per mail (en weer regelmatig terug sturen naar je website!)

Ik hoop dat je iets aan deze tips gehad hebt over het aantrekken van bezoekers naar je website.

Wil jij meer van dit soort tips over online marketing? Meld je gratis aan voor mijn Monday Marketing Motivation Mail. Met elke week concrete en praktische tips, zodat jij meer bezoekers krijgt op je website, een hogere conversie, uiteindelijk meer klanten, omzet en vrijheid.

Liefs,

Naomi