fbpx

Wil jij jouw online zichtbaarheid vergroten? Online zichtbaarheid is ontzettend belangrijk wanneer je jouw product of dienst wilt laten zien aan de wereld en wanneer je écht impact wilt maken. Maar hoe val je nou op binnen jouw markt? Hoe bereik je jouw ideale klant en hoe zorg je ervoor dat je online zichtbaar bent? Ik deel in deze blog 3 tips om jouw online zichtbaarheid te vergroten. 

1. Richt je SEO in

Een eerste stap naar meer online zichtbaarheid is het optimaal instellen van jouw SEO (Search Engine Optimalization), ofwel de mate waarin jouw website geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines zoals Google. Een goede positie in de zoekresultaten van Google is een belangrijke marketingtechniek om jouw ideale klant aan te trekken en om online zichtbaar te zijn. Hoe je dit doet? Lees dan allereerst mijn blog met 7 SEO tips voor de startende ondernemer en ga aan de slag.

2. Wees top of mind

Online zichtbaar zijn lukt alleen als je top of mind bent bij je doelgroep. Hiermee bedoel ik dat je echt actief bent op verschillende social media kanalen en jezelf laat zien. Met top of mind marketing hoef je niet te manipuleren, niet met schaarste of angst te werken maar hoef je alleen maar jezelf te laten zien en waardevolle content te delen. Zorg er dus voor dat je opvalt, dat je aanwezig bent op verschillende kanalen, maar vooral ook: dat je authentiek bent en écht jezelf laat zien.

3. Wees een contentkanon

Content is echt ontzettend belangrijk voor de vindbaarheid van je website, maar het zomaar generen van content leidt tot niks. Doordachte planning van content realisatie leidt pas echt tot resultaat. Ga dus aan de gang met een contentstrategie en maak een contentkalender. Content kun je makkelijk hergebruiken waardoor je bijv. van jouw blogpost losse social media posts kunt maken, of van een video ook een blogpost kunt maken en andersom. Maak het jezelf niet te ingewikkeld maar recycel je content en wees een contentkanon! Deel zoveel mogelijk waarde en zorg ervoor dat mensen fan van je worden.

Dit waren mijn 3 tips voor om jouw online zichtbaarheid te vergroten. Welke van de 3 tips ga jij direct toepassen?

Wil jij meer van dit soort tips over online marketing? Meld je gratis aan voor mijn Monday Marketing Motivation Mail. Met elke week concrete en praktische tips, zodat jij meer bezoekers krijgt op je website, een hogere conversie, uiteindelijk meer klanten, omzet en vrijheid.

Liefs,

Naomi