fbpx

Waarom heb je als bedrijf eigenlijk een professionele website nodig? Het lijkt misschien een erg grote investering en wellicht twijfel je daarom erg of je een website moet laten maken. Tegelijkertijd weet je diep van binnen wel dat een website jou weer een stap verder brengt in je business. In deze blog deel ik 5 redenen waarom jouw bedrijf écht een professionele website nodig heeft.

1. Online visitekaartje

Jouw website is het online visitekaartje van je bedrijf. Het is het eerste wat potentiële klanten van jou zien, het gezicht van jouw bedrijf en de ideale plek om klanten meer te vertellen over jezelf en je business. Je kunt ervoor zorgen dat jouw ideale klant direct gegrepen wordt door jouw online visitekaartje en meteen actie onderneemt om met jou aan de slag te gaan. Het is daarom echt belangrijk om te investeren in een website die op jou is afgestemd, bij jou past en écht laat zien wie jij bent en wat jij doet.

2. Betrouwbaarheid & professionaliteit

Om professioneel en betrouwbaar over te komen is het essentieel om een website te hebben. Je presenteert jezelf aan jouw ideale klant, waarmee je direct al wat meer vertrouwen wint. Tegenwoordig wordt het bijna als vanzelfsprekend beschouwd dat bedrijven een eigen website hebben. Wanneer dat niet zo is, denk je al snel dat bedrijf niet erg professioneel en geloofwaardig is. Want zeg nou zelf, als jij kunt kiezen uit twee bedrijven met dezelfde dienst of hetzelfde product, maar de één heeft geen website en de ander wel, waar gaat dan je keus naar uit?

3. Vindbaarheid & zichtbaarheid

Tegenwoordig gebruiken mensen vooral internet om op zoek te gaan naar een product of dienst dat ze nodig hebben. Wanneer jij je eigen website hebt is de kans groter dat klanten jou vinden. Daarnaast kun je zelf ook meer zichtbaar maken op andere kanalen. Je kunt gaan bloggen en deze content gaan delen op social media kanalen. Hiermee bouw je ook weer meer naamsbekendheid op. Alleen dit is al een reden om een professionele website te laten maken!

4. 24/7 beschikbaar

Een website gaat niet dicht. Een website heeft geen openingstijden. Jouw bedrijf is constant online, zichtbaar en vindbaar en je website promoot jou 24 uur per dag. Een potentiële klant kan jou altijd vinden, kan jouw content delen en je komt tevoorschijn op zoekmachines. Hoe bijzonder is dat?

5. Marketingtool

Tot slot biedt het hebben van een website ontzettend veel marketing mogelijkheden. Je creëert naamsbekendheid en je kunt je website inrichten op jouw specifieke doelgroep. Je kunt een mailinglijst opbouwen, waarbij mensen zich inschrijven op jouw lijst, die je vervolgens voor allerlei marketingdoeleinden kunt inzetten.

Groetjes,

Naomi

P.S. Wil jij meer van dit soort tips over websites, zichtbaarheid en online marketing? Meld je gratis aan voor mijn Monday Marketing Motivation Mail. Met elke week concrete en praktische tips, zodat jij meer bezoekers krijgt op je website, een hogere conversie, uiteindelijk meer klanten, omzet en vrijheid.